Pretraži sajt
Nike Air Zoom Pegasus 35 – 3, 2, 1... Polijećemo
Trčanje
18.06.2018.
Trčanje

Nike Air Zoom Pegasus 35 – 3, 2, 1... Polijećemo

18.06.2018.

Prvi Pegasus (1983)

Tokom svojih 35 godina života, Nike Air Zoom Pegasus je prolazio kroz razna tehnološka unaprjeđenja i inovacije kako bi podržao napore bezbroj trkača – od rekrativaca do nekih od najboljih sportista današnjice, poput Moa Faraha, jednog od najvećih Pegasus fanova.

35 godina izvrsnosti

Kada imate patike koje traju ovoliko dugo (od 1983. godine) na vrhunskom nivou, jednostavno ne mijenjate puno. Ipak, za Pegasus 35 Nike se odlučio za nekoliko inkrementalnih inovacija, uz zadržavanje svih onih karakteristika koje su je učinile njegovom najprodavanijom patikom za trčanje svih vremena.

Šta je novo?

Prije svega, promjene se odnose na unaprijeđenu zaštitu od povreda Ahilove tetive, kroz novi dizajn zadnje kragne, koji je sada okrenut na drugu stranu, kako bi se smanjilo trenje (hvala Mou Farahu, jer je ova promjena u dizajnu rezultat njegovih dragocjenih insajderskih informacija). Osim toga, prateći sjajne rezultate Nike Zoom Vaporfly 4% patike, koja je bila inspiracija za ovu inovaciju, dva Zoom Air jastučića iz prethodne verzije, sada su postala jedan, koji se proteže cijelom dužinom. Takođe, novi Pegasus je po prvi posebno prilagođen ženskoj fizionomiji i to kroz modifikacije u đonu i Cushlon pjeni.

Nike Air Zoom Pegasus 35

Tehnologija

35 godina stalnih inovacija i rezultirala su tehnologijom koja omogućava najbolje iz oba svijeta: Cushlon pjena - za meki kontakt sa podlogom i upijanje siline udara i sofisticirana Zoom Air tehnologiji - za nenadmašni odskok i povrat energije. Zahvaljujući tome, Pegasus 35 ravnomjerno raspoređuje pritisak, obezbjeđuje udobnost i štiti od povreda. Rezultat je izuzetno snažna, ali i lagana patika, dizajnirana za sve kojima je trčanje u krvi.

Bez obzira da li si profesionalni atletičar ili početnik, jedno je sigurno – u Pegasus 35 ćeš osjetiti da letiš! Jer, što brže trčiš, više letiš!

Novi Nike Air Zoom Pegasus 35 model potraži u odabranim Sport Vision radnjama u Podgorici i Baru.

Slični članci