Poštovani korisnici, molimo Vas da prije korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sljedeće uslove. Svaka posjeta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u cjelosti. Ukoliko su oni za Vas neprihvatljivi, molimo Vas da ne koristite ovu prezentaciju.

Sport Vision d.o.o. Vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala u skladu sa dolje navedenim USLOVIMA KORIŠĆENJA. Uslovi korišćenja se primjenjuju na sve sadržaje i usluge sajta www.sportvision.me. Smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima ukoliko koriste bilo koji dio portala, kao i da prihvataju korištenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Podaci o firmi

SPORT VISION D.O.O.
Adresa: 4 jula, Zabjelo, Extra Retail Park, 81000 Podgrica
Tel/Fax:  +382 (0)20 690 200

E-mail: marketing@sportvision.me
Web: https://www.sportvision.me/
Broj računa: 1610850003900096
PIB: 03187608
Šifra djelatnosti: 47.71 trgovina odjećom i obućom na veliko i malo 

 

USLOVI KORIŠTENJA

Poštovani korisnici, molimo Vas da prije korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sljedeće uslove. Svaka posjeta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u cjelosti. Ukoliko su oni za Vas neprihvatljivi, molimo Vas da ne koristite ovu prezentaciju.

Dobrodošli na sajt sportvision.me. Sport Vision vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja se primjenjuju na sve sadržaje i usluge sportvision.me. Korišćenjem bilo kog dijela portala, smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Opšte odredbe 

Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, Zakon o Elektronskoj trgovini, Kodeks ponašanja u prodaji roba I pružanju usluga na internet tržištu Crne Gore i Uredbe o upotrebi poreske registar kase i načina evidentiranja prometa proizvoda, odnosno usluga preko registar kase, privredno društvo Sport Vision d.o.o. Podgorica, svoje cijenjene potrošače koji robu poručuju putem internet sajta www.sportvision.me

O B A V J E Š T A V A

- da je online prodaja pružanje usluga na razdaljinu, uz naknadu, putem elektronske opreme za obradu i skladištenje podataka na lični zahtjev korisnika;

- da se prodaja robe putem internet sajta www.sportvision.me obavlja iz registrovanih maloprodajnih objekata Sport Vision d.o.o. Podgorica , 4 jula, Zabjelo, Extra Retail Park,  dok se poručivanje vrši putem internet;

- da se osnovna obilježja robe mogu naći na sajtu www.sportvision.me

- da roba koja se prodaje putem internet sajta www.sportvision.me posjeduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namjenom koja je definisana u Deklaraciji; 

- da se saobraznost robe iz ugovora ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i namjeni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;

- da je prodajna cijena robe u domaćoj valuti (euro, €)  naznačena uz svaki artikal;

- da je prodajna cijena robe podložna izmjenama;

- da je isporuka besplatna za sve porudžbine preko 30EUR. Za sve kupovine u vrijednosti ispod 30EUR, iznos poštarine je 3EUR.

- kupljenu robu isporučujemo u roku od 7 dana. Isporuku vrše kuriri kurirske službe Pošte Crne Gore, a način kako je to definisano ovdje.

- da se mogućnost kupovine robe uz posebne cijenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje, obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.sportvision.me;

- da potrošač robu koju poručuje putem internet sajta www.sportvision.me može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke ili bankovnim platnim karticama prilikom kreiranja porudžbine;

- da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;

- da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da veličina nije odgovarajuća, potrošač ima pravo da artikal zameni za drugu veličinu, u roku od 15 dana, na način kako je to definisano ovdje.

- da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zamjeni za drugi artikal, koji može biti veće ili iste cjenovne kategorije od prethodno poručenog, potrošač može zamijeniti artikal na način kako je to definisano ovdje.

- da u slučaju prijema robe potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cijene za predmetnu robu u roku od 14 radnih dana od prijema robe na način kako je to definisano ovdje.

- da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći ovdje.

- da se Ugovor može sklopiti na Crnogorskom jeziku.

Sportvision.me ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sport Vision administrira ovu lokaciju iz svojih kancelarija u Podgorici, Crna Gora. Ni na koji način ne izjavljuje da su materijali ili usluge na ovoj lokaciji prikladni ili dostupni za korišćenje izvan Crne Gore, a pristupanje iz područja gde je njihov sadržaj nezakonit je zabranjeno. Nije dopušteno korišćenje ili izvoz, odnosno uvoz, radi izvoza materijala ili usluga na ovoj lokaciji niti bilo koje kopiranje ili prilagođavanje u suprotnosti sa važećim zakonima ili propisima uključujući, bez ograničenja, izvozne zakone i propise Crne Gore. Ako odlučite da pristupite ovoj lokaciji izvan Crne Gore, to radite na sopstvenu inicijativu i smatrate se odgovornim za poštovanje važećih lokalnih zakona. Ovi Uslovi se tumače u skladu sa zakonima Crne Gore  i neće se primjenjivati načela o rješavanju neusaglašenosti zakona.

Sport Vision može revidirati ove Uslove bilo kada, ažuriranjem ovog dokumenta. Povremeno posjećujte ovu stranicu da biste pregledali Uslove koji trenutno važe, zato što su oni za Vas obavezujući. Određene odredbe ovih Uslova mogu se zamjeniti izričito navedenim pravnim obavještenjima i uslovima dostupnim na određenim stranicama ove lokacije.

 

MATERIJAL KOJI PROSLJEĐUJE KORISNIK (komentari i drugi sadržaji) 

Lični podaci koje proslijedite sajtu www.sportvision.me u svrhu dobijanja proizvoda biće tretirane u skladu sa našim dokumentom o zaštiti privatnosti na mreži. Zabranjeno je slanje ili prenošenje na ovu lokaciju ili sa nje bilo kojih nezakonitih, prijetećih, uvrjedljivih, klevetničkih, opscenih, pornografskih ili drugih materijala koji su u suprotnosti s bilo kojim zakonom.

Sport Vision na ovoj lokaciji ne želi od Vas da prima povjerljive ili druge informacije kojima ne može slobodno da raspolaže. Svi materijali, informacije ili druga saopštenja koja prenosite ili šaljete na ovu lokaciju neće se smatrati povjerljivim i onima kojima se ne može slobodno raspolagati. Sportvision.me nema nikakve obaveze prema ovim saopštenjima. Naši zaposleni mogu da kopiraju, otkrivaju, distribuiraju, primjenjuju ili na drugi način koriste saopštenja i sve podatke, slike, zvukove, tekst i sve ostale materijale u njima sadržane za bilo koje odnosno za sve komercijalne i nekomercijalne svrhe.
Naravno, u ovu grupu podataka ne spadaju vaši lični podaci. Njih, u skladu sa našom zaštitom privatnosti, koristimo samo za internu upotrebu, ne objelodanjujemo niti prosljeđujemo trećim licima, već koristimo isključivo za potrebe obrade vaših porudžbenica.

VEZE SA DRUGIM WEB LOKACIJAMA

Veze na ovoj lokaciji ka lokacijama samostalnih proizvođača su obezbjeđene isključivo da bi vam olakšale rad. Ako budete koristili ove veze, napustićete ovu lokaciju. Sportvision.me  nije pregledao sve ove lokacije samostalnih proizvođača i ne kontroliše ih i nije odgovoran za bilo koju od ovih lokacija ili njihov sadržaj. Samim tim, ne podržavamo i ne dajemo nikakve izjave o njima, kao ni o bilo kojim informacijama, softveru ili drugim proizvodima ili materijalima koji se tamo nalaze, ili bilo kojim rezultatima koji se mogu dobiti njihovim korišćenjem. Ako odlučite da pristupite nekoj od Web lokacija samostalnih proizvođača koje su povezane sa ovom lokacijom, to radite isključivo na sopstveni rizik.

KORISNIČKI BLOG

Sport Vision može, ali nema obavezu da nadgleda ili pregleda bilo koji dio lokacije na kome korisnici prenose ili šalju saopštenja ili komuniciraju isključivo međusobno, uključujući, ali ne ograničavajući se na korisnički forum, kao i sadržaj bilo kog od ovakvih saopštenja. Međutim, Sport Vision se ne smatra odgovornim za sadržaj bilo kog od navedenih saopštenja, bez obzira proizilazi li ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti, opscenosti ili drugog. Sport Vision zadržava pravo da ukloni poruke koje sadrže materijal koji smatramo nepristojnim, klevetničkim, opscenim ili na bilo koji drugi način neprihvatljivim.

Sve informacije vezane uz transakcije kupac - prodavnica Sport Vision , smatraju se poslovnom tajnom, i prema njima se treba ophoditi skladno zakonskim propisima Crne Gore.

Kupovina od povjerenja

IZBOR PROIZVODA

Da bi Vam bila omogućena kupovina na našem sajtu morate biti registrovani korisnik. Proces registracije je veoma jednostavan i od Vas zahtjeva samo osnovne lične podatke. Na vrhu svake stranice nalazi se padajući meni sa kategorijama proizvoda. Izborom neke od kategorija otvoriće se stranica sa izlistanim proizvodima. Sa lijeve strane ove stranice nalaze se filteri za filtriranje proizvoda prema: polu, tipu, vrsti, namjeni, proizvođaču, cijeni. Klikom na CHECK polja uz filter, uključujete ili isključujete traženi filter. Ukoliko ste izlistali grupu proizvoda koja Vas interesuje, dodatne informacije o konkretnom proizvodu možete vidjeti klikom na sliku ili naziv proizvoda. Ukoliko ne znate kojoj kategoriji pripada prozvod koji vas interesuje, možete iskoristiti polje za pretragu koje se nalazi pri vrhu svake stranice. U polje možete ukucati šifru proizvoda, naziv brenda, namjenu i sl. Prilikom pregleda proizvoda koji su dostupni za kupovinu, primjetićete da postoji dugme "DODAJ U KORPU". Kada kliknte to dugme bićete obaviješteni da se proizvod nalazi u Vašoj korpi. Moguće je više puta dodati isti proizvod u korpu.

SADRŽAJ KORPE

U svakom trenutku omogućen Vam je pregled svih proizvoda koje želite da kupite. Jednostavnim klikom na ikonicu korpe u gornjem desnom uglu sajta otvarate stranicu na kojoj su prikazani svi proizvodi spremni za kupovinu. Veoma lako možete obrisati proizvode iz korpe ili povećati broj željenih proizvoda.
 

PORUČIVANJE PROIZVODA IZ KORPE

Kada ste spremni da izvršite kupovinu potrebno je samo da na vrhu stranice u desnom uglu kliknete na ikonu korpe prilikom čega će vam se prikazati sadržaj sa svim artiklima koje ste unijeli u korpu. Biće Vam zatraženo da se ulogujete na svoj profil ili da se registrujete. Formular koji popunjavate prilikom registracije potrebno je da popunite samo jednom, a svaki naredni put dovoljno je samo da se ulogujete na svoj nalog. Nakon toga otvoriće se stranica za zaključenje kupovine. Ukoliko ste se predomislili u vezi kupovine, artikle možete izbaciti iz korpe klikom na dugme X pored proizvoda. Pretraživanje možete nastaviti i dodavati druge proizvode. Na vašu korpu se možete vratiti sa svake stranice klikom na ikonu korpe u gornjem desnom uglu.

ODABIR NAČINA PLAĆANJA

Narudžbu možete platiti pouzećem kuriru prilikom preuzimanja pošiljke ili platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu. Plaćanje karticama je moguće realizovati Visa, Mastercard i Maestro karticama. Plaćanje kuriru se vrši isključivo u domaćoj valuti.

Za plaćanje platnim karticama potrebno je da znate da je tajnost Vaših podataka zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno.  WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.  Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.  Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Sva plaćanja platnim karticama će biti obavljena u eurima (EUR). Ukoliko se plaćanje obavlja platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije će biti konvertovan u lokalnu valutu korisnika kartice, prema kursu kartičnih kuća Visa/Mastercard.

ZAVRŠETAK PORUČIVANJA

Klikom na dugme POTVRDI, prikazaće Vam se obavještenje o uspješno poslatoj porudžbini. Na e-mail adresu koju ste ostavili prilikom registracije, uskoro ćemo Vam poslati potvrdu za poručene artikle. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem e-maila online@sportvision.me, ili telefonom 020/690-200.