Sport Vision je lider sportske maloprodaje na Balkanu. Osnovan je 1996. godine kao kompanija čije su osnovne djelatnosti trgovina, maloprodaja i veleprodaja u oblasti sportske industrije. Danas Sport Vision zapošljava više od 6000 radnika i posluje u 13 zemalja u regionu - Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Republika Češka, Slovačka i Mađarska, a sjedište kompanije nalazi se u Beogradu.

Naš uspjeh zasnovan je na profesionalizmu, pouzdanosti i inovacijama koje vrednujemo i želimo da ponudimo našim klijentima, partnerima, potrošačima i zaposlenima.

Naši brendovi i koncepti

Kao vodeći maloprodajni lanac u regionu, imamo strateško partnerstvo sa brendovima Nike, adidas, Reebok, New Balance, The North Face, Helly Hansen, Under Armour, Converse, Colmar, Timberland… Pored toga, Sport Vision ima svoj sektor Licence sa licenciranim i distributivnim pravima za Champion, Umbro, Lotto, Ellesse i mnoge druge brendove.

U okviru maloprodajnog lanca, pored Sport Vision multibrend koncepta, nalaze se i Buzz Sneaker Station, jedinstvena destinacija za sve sneaker entuzijaste kao i Sport Reality, mjesto za porodičnu kupovinu.

Pouzdanost

Sport Vision je moderna kompanija koju odlikuju fleksibilnost, profesionalizam i dinamična strategija razvoja. Od samog osnivanja pozicionirala se na tržištu prepoznatljivim brendovima. Brz odgovor na zahtjeve tržišta i profesionalni odnos sa potrošačima i partnerima definisao je Sport Vision kao kompaniju od povjerenja. Cilj je da zadržimo lidersku poziciju u maloprodaji i da ostanemo inspirisani i aktivno povezani sa svojim potrošačima, klijentima i partnerima kroz jedinstveno iskustvo kupovine i dizajn proizvoda koji potvrđuju stil njihovih novih vlasnika.

Doprinos zajednici

Društvena odgovornost i saradnja su obilježja naše kompanijske kulture. Sport Vision ispunjava svoju odgovornost prema društvu prepoznajući potrebe mladih talenata, djece školskog uzrasta i osjetljivih kategorija. Aktivno ulažemo u razvoj sporta i ponosni smo partneri mnogih profesionalnih sportista, klubova, kampova, teretana i mladih koji imaju veliki sportski potencijal.

Kompanija posluje na etički i održiv način, baveći se ekološkim i društvenim uticajima. Mi razumijemo koliku odgovornost imamo prema zajednici i trudimo se svim snagama da napravimo pozitivan uticaj u društvu.