Pretraži sajt
Prve trening patike koje ni Josh Bridges nije uspio da ospori – Nike Metcon 4
Trening
10.02.2018.
Trening

Prve trening patike koje ni Josh Bridges nije uspio da ospori – Nike Metcon 4

10.02.2018.

Inovacija svakog novog modela Nike Metcon patika je testirana od strane Nike-ovih najelitnijih sportista i trenera – Mat Fraser, Kara Webb, Josh Bridges i Sara Sigmundsdottir. Svi oni su pružali povratne informacije o udobnosti i različitim Metcon oblicima tokom proteklih godina. „Ja uvijek maksimalno iskoristim patike i vrlo brzo ih uništim. Uvijek postoji poneko oštećenje od kretanja, od penjanja konopcem, skokova i udaraca u boksu mnogo više nego što većina ljudi radi. Često na njima nešto otpadne ili pukne“, kaže Josh Bridges, Nike atletičar i funkcionalni fitnes profesor koji je bio uključen u testiranje Metcona od samog početka njihove proizvodnje.

Za očekivati je da dolazi do takvih oštećenja, ukoliko 5 sati dnevno, 6 dana u sedmici trenirate u istom paru patika. „ Ja sam svoj prvi par Nike Metcon patika dobio u martu protekle godine i nosim ih za sve“, kaže Josh Bridges. „Ono što je najbolje je da su one još uvijek potpuno nosive. Bez rupa, bez raspadanja pete, bez proširenja u dijelu za prste – za razliku od bilo kojih drugih patika, koje imam.

Pored Nike Romaleos (patika za podizanje težine) Nike Metcon su najizdržljivije Nike patike za trening. Idealne su za vježbanje koje uključuje podizanje težine, funkcionalna kretanja, kondicione treninge, a naročito za vježbe koje će dovesti same patike do granica njihovog maksimuma (kao što je recimo održavanje ravnoteže ili penjanje konopcem). Kada je došlo vrijeme da se proizvede nova generacija Nike Metcon patika dizajneri su imali pregršt povratnih informacija šta funkcioniše dobro, a šta bi trebalo da se poboljša. Odlučili su da dobre karakteristike ostave iste, a da se usmjere na poboljšanje dijelova koji su to zahtjevali.

ŠTA SE NIJE PROMJENILO?

  1. Đon. Ima i dalje isti gumeni sloj dužinom cijelog stopala i isti 4-milimetarski nagib kao Nike Metcon 3, tako da dobijate iskustvo pod nogama koje ste zavoljeli.
  2. Jastučasti sloj ispod stopala. Sva amortizacija koja vam je potrebna za udarce sa podloge dolazi od jastučastog sloja u središnjem dijelu, a ne od potupno gumene podloge (većina tradicionalnih trkačkih i trening patika ima jastučastu podlogu koja je izložena podlozi, koja ne nudi odličnu vuču i može se rastaviti tokom pokreta i velikog broja kontakta sa rekvizitima, kao što su konopci)

ŠTA JE NOVO?

  1. Trajnost. Najznačajnije unapređenje Nike Metcon 4 patika je upotreba haptic tehnologije na gornjem dijelu. Oblik „tri zvjezdice“ dodaje stratešku izdržljivost tamo gdje je to najpotrebnije (područja visokog habanja kao što su dio za prste i sa strane) i ostavlja mrežu za prozračnost i fleksibilnost u drugim dijelovima patike.
  2. Ojačana zadnja strana. Dizajneri su koristili dvoslojnu mrežu sa vertikalnim vlaknima koja prolaze kroz jastučiće na gornjem dijelu. To daje osjećaj jačanja na vrhu stopala po prvi put i čini da se patika prilagođava stopalu više nego raniji modeli.
  3. Čipkasti sloj. Postoji 6 čipkastih slojeva koji su fino podešeni radi preciznije udobnosti i podrške.
  4. Jezičak patika. Mekani sloj na jezičku patika obezbjeđuje dodatnu podlogu između prednje strane noge i čipkastog sloja.
  5. Štitnik na peti. Više estetski detalj, rezbareni štitnik pete je minimalniji od prošlih silueta

Kada su atletičari pružili povratne informacije dizajnerima Nike-a o novim patikama, većina se složila da je najveće iznenađenje udobnost koju obezbjeđuju. „osjećaj je drugačiji, gotovo da prigli vaše stopalo“, kaže Josh Bridges.

Nike Metcona 4 su patike koje pružaju čvrstu i stabilnu osnovu, fleksibilnu podršku bilo da se bavite sprintom, podizanjem težina ili penjanjem uz konopac.

Slični članci

25.
Feb.
Trening
U subotu 24.02.2018. godine Sport Vision je u okviru Boot Camp-a u Podgorici predstavio novi model Nike Metcon 4 patika.