Pretraži sajt
KAKO DA OSTANETE U FORMI BEZ ODLASKA U TERETANU (DRUGI DIO)
Trening
18.03.2020.
Trening

KAKO DA OSTANETE U FORMI BEZ ODLASKA U TERETANU (DRUGI DIO)

18.03.2020.

Naša Ana Patrić, poznata fitnes instruktora iz Nikšića je, specijalno za čitaoce Sport Vision-a, pripremila zanimljive vježbe, koje će vam pomoći da ostanete u formi bez izlaska u teretanu. Sve vježbe su prilagođene izvođenju u kućnim uslovima i osim dobre volje, nije vam potrebno ništa više.

Piše: Ana Patrić (Instagram, You Tube)

TRBUŠNJACI ZA POČETNIKE

Danas radimo vježbe za mišiće abdomena. Ove vježbe su manjeg inteziteta, tako da ih bezbjedno mogu izvoditi sve starosne grupe. Trening se sastoji od pet segemenata, koji aktiviraju gornje i donje trbušnjake, kao i struk. Svaki od njih se izvodi u trajanju od 30 sekundi, sa 10 sekundi pauze između vježbi, a maksimum 30 sekundi izmedju serija. Preporučljivo je izvoditi od tri do pet serija (ponavljanja). Ukoliko radite vježbe brojanjem pokreta, za najbolje rezultate svaki pokret trebate ponavljati minimum 15 puta.

 

RELAXATION & SWEAT

Ovaj trening je inspirisan vježbama iz joge i baleta, koje su veoma efikasne u opuštanju i zatezanju mišića, ispravljanju kičme, koljena, zglobova, kao i opuštanju nervnog sistema. Svaka vježba podrazumjeva sporo izvođenje pokreta, a trik je u tome da održavate kičmeni stub pravim u svakom trenutku i pratite svoje disanje. Vježbe sa tegićima mogu se izvoditi isto tako i bez njih. Recimo, možete uzeti dvije flašice vode od pola litra i dobićete isti efekat. Svaku vježbu izvodite u trajanju od jednog minuta, sa minimum 20 do 30 sekundi pauze izmedju ponavljanja. Dovoljno je odraditi tri serije vježbi, a za one koji žele brže rezultate - i do pet serija.

Trening asortiman možete pronaći u Sport Vision radnjama širom Crne Gore ili poručiti online.

 

 

Slični članci

16.
Mar.
Trening
Naša Ana Patrić, poznata fitnes instruktora iz Nikšića je, specijalno za čitaoce Sport Vision-a, pripremila zanimljive vježbe, koje će vam pomo...