Pretraži sajt
5 LJETNIH REKREACIJA KOJE NE PODRAZUMIJEVAJU TRČANJE
Novosti
20.07.2021.
Novosti

5 LJETNIH REKREACIJA KOJE NE PODRAZUMIJEVAJU TRČANJE

20.07.2021.

Ranije smo predstavili 6 razloga zbog kojih volimo trčanje, ali složićemo se da postoji i druga grupa ljudi kojima trčanje i nije baš omiljeno.

Ukoliko i vi spadate u tu grupu, a u potrazi si za ljetnjim razmrdavanjem – donosimo čak 5 prijedloga aktivnosti koje su izuzetno efikasne i zanimljive, a što je za netrkače najvažnije – ne uključuju trčanje.

BICIKLIZAM – KARDIO TRENING U KOJEM ĆETE UŽIVATI

Ukoliko trčanje ne prija vašim zglobovima ili vas previše opterećuje – biciklizam bi mogao biti adekvatna alternativa. Pored toga što je vožnja bicikla vrlo učinkovit vid kardio treninga, takođe je i veoma praktična i nije potrebna posebna priprema.

Zamijenite automobil biciklom već ovog vikenda  i upoznajte svoju okolinu iz nove perspektive.

VOŽNJA ROLERA – UČINKOVIT TRENING I ZAGARANTOVANA ZABAVA

Dolazak ljeta, posebno raduje uživaoce u vožnji rolera. Decenijama, vožnja rolera je jedan od omiljenih vidova rekreacije različitih uzrasta – a pored toga što je zabavno, izuzetno pozitivno utiče na jačanje mišića nogu i stražnjice. Čak i ako ste malo stariji – a niste savladali ovu vještinu – ne dozvolite da vas to obeshrabri. Oslobodite se straha, odaberite pravi par rolera za sebe i uživajte u novoj omiljenoj aktivnosti.

PLANINARENJE – OPUŠTANJE UMA I TIJELA

Krenite brdovitim stazama i otkrijte ljekovitu snagu prirode. Istraživanja su pokazala da boravak u prirodi za samo 30 minuta, smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, za čak 21%.

Odaberite kote koje osvajate ovog ljeta, uživajte u blagodetima planine – i ne zaboravite na kvalitetnu opremu za planinarenje.

ODBOJKA – NA PIJESKU ILI BETONSKOM TERENU

Okupite ekipu, nabavite loptu i pravac na najbliži teren. Uživajte u odbojci na pijesku ili betonu, a istovremeno pokrenite tijelo i probudite timski duh. Ukoliko organizujete meč pored vode, potreban vam je samo kupaći kostim, odbojkaška lopta i želja za fer igrom i dobrom zabavom.

PLIVANJE – NEZAOBILAZNI TRENING TOKOM LJETA

Spas od ljetnih vrelina, mnogi od nas traže na obližnjim kupalištima. Suvišno je govoriti o svima poznatim višetruko pozitivnim efektima plivanja koji se odnose na jačanje velikog broja grupa mišića, kondiciju i izdržljivost. Osim toga, duboko disanje tokom plivanja nas oslobađa tjeskoba, smanjuje se nivo stresa i samim tim djelotvorno utiče na opuštanje.

Bilo da se odlučite za plivanje u bazenima, kupalištima ili na moru – u našoj ponudi, možete pronaći raznovrsnu opremu za plivanje, za sve uzraste.

Svakako, vodite računa o adekvatnoj ishrani tokom ljeta, dovoljnom unosu tečnosti, ali i o periodu kada se rekreirate. Toplo preporučujemo da izbjegavate popodnevne časove i direktno izlaganje suncu tokom visokih temperatura. Okrijte i svoju formulu kako da budete zdraviji sa svakim novim danom.

Sport Vision tim

Slični članci

14.
Apr.
Novosti
„Samo da smo zdravi“, rečenica je koju posljednjih godinu dana sve češće čujemo. Da bismo to i postigli, treba da (naučimo da) vodimo raču...