Pretraži sajt
SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O BRENDU ASICS
Trendovi
06.07.2021.
Trendovi

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O BRENDU ASICS

06.07.2021.

Priča o brendu ASICS duga je više od 70 godina. Počela je u Japanu nakon Drugog svjetskog rata zahvaljujući čovjeku po imenu Kihachiro Onitsuka, koji je želju da dizajnira kvalitetnu sportsku obuću za mlade ljude pretvorio u posao i brend koji se danas smatra jednim od najtraženijih i najpopularnijih u sportskim krugovima, a naročito u trkačkom svijetu.

ASICS je akronim za dobro poznatu latinsku poslovicu Anima Sana in Corpore Sano („U zdravom tijelu zdrav duh“) i na najbolji način predstavlja ideju koju je Onitsuka imao na početku svog dizajnerskog stvaralaštva.

Prvi sportski model brenda ASICS nastao je 1950. godine. Bile su to patike za košarku, koje su predstavljale pravi dizajnerski poduhvat za to vrijeme.

Prve maratonske patike s potpisom ovog brenda nastaju 1958. Bio je to maratonski početak u svakom smislu te riječi, zahvaljujući kojem će trkačke kolekcije biti prepoznatljive i naći se u grupi najtraženijih u godinama koje dolaze.

Konstrukcija i materijali od kojih su izrađeni trkački modeli brenda ASICS vremenom su se mijenjali, ali je suština ostala ista – patike su dizajnirane tako da pruže maksimalan komfor, pokretljivost i stabilnost svakom trkaču koji ih nosi.

Koje modele brenda ASICS možete pronaći u našoj ponudi?

Pored dobro poznatih trkačkih modela patika – ASICS GEL-LYTE, GEL-QUANTUM, GEL-TRABUCO i drugih, u našoj ponudi možete pronaći i patike namijenjene svakodnevnim aktivnostima, koje će vam biti sjajan saputnik tokom ljetnjih dana.

Sa prepoznatljivim ASICS obilježjima, upečatljivim koloritima i konstrukcijom koja garantuje udobnost, lifestyle patike brenda ASICS predstavljaju odličan izbor za sve vaše dnevne aktivnosti, jer se veoma lako kombinuju sa sportskim, ali i casual odjevnim komadima.

Pored trkačkih i lifestyle modela, u našoj ponudi možete pronaći još i patike za odbojku, tenis i indoor sportove. Kompletnu ponudu pronađite na ovom linku.

Eco-friendly priča brenda ASICS

Da bismo imali zdravo tijelo i zdrav duh, treba da imamo i zdravu planetu Zemlju – filozofija je kojom je ovaj brend krenuo u svoju sustainability priču.

Njihov cilj je jednostavan: smanjiti emisiju ugljen-dioksida proizvodnjom biorazgradivih modela, koji su napravljeni od recikliranih materijala, kako bi se doprinijelo očuvanju planete Zemlje i zaštiti životne sredine.

Modeli iz sustainable kolekcija brenda ASICS uskoro će biti dostupni i u našoj ponudi, u okviru našeg ECOVISION projekta.

Do tada, sve raspoložive modele i velčine možete pronaći u našim prodavnicama i online shop-u.

Slični članci

02.
Jul.
Trendovi
Odaberite jedan od ovih kupaćih kostima i izgledajte ženstveno, elegantno i graciozno na plaži ili bazenu ovog ljeta.
24.
Jun.
Trendovi
Vrijeme je da svoju ljetnju kolekciju upotpunite baš ovim modelima. Imamo sjajne prijedloge za vas!
16.
Apr.
Trendovi
Patike su već odavno nezaobilazni dio ležernih kombinacija u kojima svakodnevno uživamo, ali već par sezona unazad, ističu se i kao najtraženiji model obuće....
30.
Mar.
Trendovi
U potrazi za kvalitetnom i udobnom sportskom odjećom i obućom, Nike komadi se pojavljuju kao najčešći izbor – za sve uzraste. Toplo vrijeme nas...