Pretraži sajt
Tri razloga zbog kojih ćete voleti da trčite u ASICS GEL-NIMBUS 26 patikama
Trčanje
01.03.2024.
Trčanje

Tri razloga zbog kojih ćete voleti da trčite u ASICS GEL-NIMBUS 26 patikama

01.03.2024.

Nakon 25. izdanja GEL-NIMBUS modela, koji je na nezavisnom testu udobnosti odnio titulu zvanično najudobnije patike za trčanje, iz kreativne radionice brenda ASICS stiže nam GEL-NIMBUS 26, najnovija verzija čuvenog modela koja se izdvaja unaprijeđenim dizajnom i poboljšanim performansama. U ovom tekstu vam otkrivamo koje su to inovacije i prednosti ovih patika u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.

Udobnost prije svega


Vodeći se kajzen filozofijom (kaizen – termin koji dolazi iz japanskog jezika i označava konstantno unapređenje, kontinuirane promjene na bolje), ASICS se iz sezone u sezonu trudi da poboljša performanse svojih modela, osluškujući potrebe trkača i testirajući inovacije u realnim uslovima. Kako je udobnost jedan od preduslova za vrhunsku trkačku patiku, dizajneri su fokusirani upravo na ovaj segment, zbog čega je GEL™  tehnologija još od svojih početaka, 1999. godine, pa do sada zaštitni znak GEL-NIMBUS modela. PureGEL™ je za oko 65% laganija i mekša u odnosu na prethodne GEL™ tehnologije, nije vidljiva spolja i strateški je integrisana u srednjem đonu kako bi apsorbovala udar i omogućila glatko trčanje.

Šta je novo i drugačije kod ASICS GEL-NIMBUS 26 modela?


Nije lako premašiti sopstvena dostignuća, naročito ako nosite titulu najudobnije patike za trčanje, ali iz ASICS-a nam poručuju da uvijek ima mjesta za napredovanje. Pa, hajde da vidimo koje su to inovacije u pogledu dizajna i tehnologija kod novog GEL-NIMBUS 26 modela.


1. Bolja trakcija za još bolje performanse na stazi

Ukoliko ste mislili da ste već sve vidjeli, griješite – novi GEL-NIMBUS 26 je potvrda da stabilnost i sigurnost prilikom kretanja uvijek može biti bolja. Naime, inovativna HYBRID ASICSGRIP™ tehnologija u kombinaciji sa AHARPLUS gumom u đonu zaslužna je za još bolje prianjanje na mokrim i klizavim podlogama, kao i za veću izdržljivost patika – pa, ako ovu trkačku sezonu planirate da započnete baš u ovom modelu, sigurni smo da će vam sve vrijeme biti najbolji saputnik u svakodnevnim aktivnostima.


2. Poboljšan dizajn gornjeg dijela patike

Kada govorimo o dizajnu, nove GEL-NIMBUS 26 patike donose i drastične izmjene u gornjištu. Fleksibilan i prozračan jezičak u kombinaciji sa mekom, pletenom konstrukcijom u srednjem dijelu omogućava lakše obuvanje i prilagođavanje stopalu, dajući vam još bolji osećaj prilikom trčanja.

3. CO2e oznaka kao potvrda održive proizvodnje

Iz ASICS-a nam poručuju koliko je održivost važan dio unapređenja procesa proizvodnje dodajući zvaničnu, CO2e oznaku na ovaj model i podižući svijest o važnosti ekologije u savremenom potrošačkom društvu. Pa tako ove patike dolaze sa unaprijeđenim, ultralaganim FF BLAST™ PLUS ECO punjenjem koje sadrži 24% više pjene u poređenju sa ranijim verzijama, od čega je bar 20% materijala dobijeno iz obnovljivih izvora, poput otpada nastalog u procesu obrade šećerne trske.


ASICS Gel-Nimbus 26 patike u veličinama za muškarce i žene možete pronaći u našim prodavnicama ili u online shop-u.


Sport Vision tim

Slični članci

15.
Jan.
Trčanje
Iako mislite da je možda bezbjednije da kada vidite snijeg kroz prozor ostanete kod kuće pod ćebetom, i odložite patike za trčanje do proljeća, zaista ne mor...
14.
Dec.
Trčanje
Trke sa preprekama, odnosno OCR trke (obstacle course racing) su terenske trke gdje osim pređenih kilometara, duž staze morate preći i različite prepreke.
10.
Nov.
Trčanje
Priprema za maraton vodi vas ka putu fizičke i mentalne transformacije. To je u stvari i teži dio, trka je na kraju šlag na torti, nagrada za dane i m...
02.
Nov.
Trčanje
Svaka individua je jedinstvena i to što važi za jednu osobu ne mora da važi za drugu, ipak, neka pravila i smjernice jesu univerzalne. Koje? Saznaćete...
10.
Oct.
Trčanje
U nastavku teksta razmatramo prednosti i mane trčanja ujutru, tokom dana i uveče – koje doba donosi najveće prednosti.
17.
Jul.
Trčanje
Znati kada, koliko i kakvu tečnost unositi će vam olakšati napore, održavati vaše zdravlje i performanse na optimalnom nivou.
12.
Jun.
Trčanje
Ključ uspjeha je u postavljanju realnih ciljeva, u dobrom planu treninga i stalnom ohrabrivanju na tom zaista zahtjevnom zadatku.
23.
May.
Trčanje
Pripreme za trčanje dužih deonica idu postepeno, a dobro osmišljen plan aktivnosti vam može olakšati istrčavanje najduže deonice. Ovo su savjet...
07.
Apr.
Trčanje
U kreiranju ovog modela, adidas je angažovao profi ženski dizajnerski tim, koji je doprinijeo u kreiranju patike za svakodnevno trčanje, posebno prilagođenih...